Υποψήφιοι

Συνδυασμού

Υποψήφιος Δήμαρχος Τήνου

Κουσουνάδης Πέτρος του Νικολάου

Ονομάζομαι Κουσουνάδης Πέτρος και κατάγομαι από τον Τριπόταμο της Τήνου.
Είμαι κατά βάση μουσικός με δίπλωμα πιάνου και πτυχίο αρμονίας και διδάσκω μουσική σε συνεργασία με το ελληνικό ωδείο.
Επιπλέον, προετοιμάζω μαθητές της Γ’ Λυκείου για τις πανελλήνιες εξετάσεις στο μάθημα της Πληροφορικής αφού οι πανεπιστημιακές μου σπουδές έγιναν στον τομέα του προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Η μουσική και η πληροφορική, συνδυάστηκαν στο μεταπτυχιακό μου στην κατεύθυνση του ακουστικού σχεδιασμού και του ψηφιακού ήχου.
Αυτή την περίοδο συνεχίζω τις μουσικές μου θεωρητικές σπουδές στην αντίστιξη, καθώς πιστεύω ότι πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης και μάθησης.
Η πολιτική, μια έννοια αλλοιωμένη και υποβαθμισμένη στην σύγχρονη εμπορευματοποιημένη εκδοχή της, κρατά για μένα το αρχικό της νόημα, αυτό της συμμετοχής. Παράγωγο του ενεργού πολίτη και όχι του διαπλεκόμενου πολιτικού, είναι δικαίωμα και υποχρέωση του καθενός μας.
Η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί ένα μονάχα επίπεδο της πολιτικής ζωής, το οποίο όμως παρέχει τις περισσότερες δυνατότητες οριζόντιας οργάνωσης από οποιοδήποτε άλλο θεσπισμένο επίπεδο, καθώς βρίσκεται εγγύτερα στην κοινωνία.
Με στόχο λοιπόν την αξιοποίηση αυτών των δυνατοτήτων, και την εφαρμογή ενός αμεσοδημοκρατικού μοντέλου διοίκησης, ξεκίνησα την ενασχόλησή μου με την τοπική αυτοδιοίκηση το 2014 όταν το Κοινό Τηνίων κατέβηκε για πρώτη φορά στις δημοτικές εκλογές ενώ ανέλαβα δημοτικός σύμβουλος το 2016 και ξανά το 2019.
Σε αυτές τις εκλογές ανέλαβα την ευθύνη του επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Κοινού, έχοντας εμπιστοσύνη στους ανθρώπους και στις αρχές της ομάδας μας.
Ισότητα, συμμετοχή, ανεξαρτησία, αλληλεγγύη και αγώνας.
Αυτό είναι το Κοινό Τηνίων.

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Αλβέρτη Ευθυμία (Μίμα) του Αντωνίου (Τήνου)

Λέγομαι Μίμα (Ευθυμία) Αλβέρτη και γεννήθηκα το 1965.
Είμαι κόρη του Αντωνάκη του δάσκαλου και γυναίκα του Σωτήρη Ζαχαρίου, που δυστυχώς μας άφησε νωρίς. Έχω δυο παιδιά, τον Νικήτα, χειριστή αεροσκαφών και την Τόνια, πνευμονολόγο.
Μεγάλωσα στην Τήνο, όπου και τέλειωσα το σχολείο και στη συνέχεια έφυγα στην Αθήνα για σπουδές (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) κι έφτιαξα εκεί το σπίτι μου.
Δούλεψα 35 χρόνια σε τράπεζα ως υπάλληλος, εκπαιδεύτρια, επιθεωρήτρια και τα τελευταία 18 χρόνια ήμουν το αρμόδιο Διευθυντικό στέλεχος για την πρόληψη του ξεπλύματος χρήματος.
Εδώ κι ένα χρόνο συνταξιοδοτήθηκα κι αποφάσισα να επιστρέψω στο νησί μου και να βοηθήσω όπως μπορώ ώστε η Τήνος να παραμείνει το ομορφότερο νησί των Κυκλάδων. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν όλοι συμμετέχουμε ενεργά, μακριά από μικροσυμφέροντα και με πραγματική αγάπη για τον τόπο μας και θεωρώ ότι το Κοινό Τηνίων μπορεί να τα καταφέρει.

Αλβέρτη Κουσουνάδη Μαρούλα του Βασιλείου (Τήνου)

Ονομάζομαι Κουσουνάδη Μαρούλα. Οι περισσότεροι με ξέρετε ως κυρία Αλβέρτη, από τα εφηβικά σας χρόνια στο σχολείο. Είμαι και τώρα υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το Κοινό Τηνίων.
Πιστεύω στην άμεση δημοκρατία και γι’ αυτό έχω επιλέξει τη συγκεκριμένη δημοτική κίνηση. Η διαφορά μας από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις είναι στον τρόπο λειτουργίας μας. Συναποφασίζουμε για όλα τα θέματα και επειδή είμαστε πραγματικά ανεξάρτητοι, λογοδοτούμε μόνο στους συμπολίτες μας.

Αλικάρης Παναγιώτης του Πέτρου (Τήνου)

Παναγιώτης Αλικάρης.
Γεννήθηκα το 1966 και μένω στον Τριπόταμο.
Ελεύθερος επαγγελματίας στο χώρο του τουρισμού.
Ερασιτέχνης γεωργός-κτηνοτρόφος.
Με την Άννα Πανωρίου, έχουμε μια κόρη την Ευαγγέλια, τεχνολόγο τροφίμων και ένα γιο τον Πέτρο, μηχανικό πληροφορικής.
Ενεργός πολίτης από τα 16 μου, πάντα στο χώρο της αριστεράς, της οικολογίας και των κινημάτων και ποτέ δεν πίστευα ότι μπορώ να περιμένω από άλλους να με «σώσουν».
Συμμετείχα στην ομάδα έκδοσης της «Οφιούσας» και της «Ενδοχώρας» και τώρα στο μπλογκ Ξάνεμο.
Παρόν σε αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια σε εκλογές πρώτου και δευτέρου βαθμού.
Όταν το 2014, ξεκινήσαμε το «Κοινό Τηνίων» η προϋπόθεση ήταν η συγκρότηση ενός αυτοδιοικητικού σχήματος, ανεξάρτητο, χωρίς κομματικές, θρησκευτικές, συντεχνιακές ή άλλες εξαρτήσεις.
Εννέα χρόνια μετά, το κοινό Τηνίων, είναι η μόνη δημοτική κίνηση που μπορεί να δηλώνει ανεξάρτητη και να είναι.
Για πολιτική από πολίτες και όχι από πολιτικούς.
Για πολιτική, χωρίς εξαρτήσεις.
Κοινό Τηνίων
Κοινό Τιμίων

Αλικάρη Ευαγγελία του Παναγιώτη (Εξωμβούργου)

Ο τόπος χρειάζεται ανθρώπους ικανούς και συνειδητοποιημένους, με ελεύθερη βούληση και πνεύμα, οι οποίοι θα έχουν το ηθικό και το πολιτικό σθένος, να προσφέρουν, να πράξουν και να αγωνιστούν για το καλύτερο, με κύριο γνώμονα το κοινό καλό και το δίκαιο των πολιτών.
Ανθρώπους χωρίς επιρροές, χωρίς προσωπικές φιλοδοξίες. Ανθρώπους που θέτουν το εμείς πάνω από το εγώ και το «είναι» έναντι του «φαίνεσθαι». Ανθρώπους που σκέφτονται με μόνο κριτήριο τη βελτιστοποίηση της ποιότητας της καθημερινής ζωής των πολιτών.
Ζούμε σε ένα τόπο όπου κουραστήκαμε να βλέπουμε τους αιρετούς να ρίχνουν ο ένας το φταίξιμο στον άλλο και στην πραγματικότητα κανείς να μην παίρνει την ευθύνη, κανείς να μη ζητάει συγγνώμη και κανείς να μην κάνει αυτοκριτική.
Πρέπει να ξεκολλήσουμε.
Με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μου, είναι σχεδόν υποχρεωτικό να ασχοληθώ με τα κοινά και να εκφράσω πολιτική σκέψη. Αν μείνουμε όλοι στα σπίτια μας, απαξιώνοντας τους τοπικούς άρχοντες και παρακολουθώντας τους από μακριά, ουσιαστικά συναινούμε με τις αποφάσεις τους.
Είμαι μέλος της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης “Κοινό Τηνίων” από το 2016 και θέτω τον εαυτό μου σε υποψηφιότητα επειδή, αυτή τη στιγμή είναι η μοναδική πολιτική ομάδα που με εκφράζει στο σύνολό της.
Η γοητεία της πολυφωνίας στην λήψη αποφάσεων, η αλληλεγγύη, η κοινωνική ισότητα, η διαφάνεια, έννοιες που χαρακτηρίζουν το Κοινό Τηνίων, με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη. Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους είμαι υποψήφια.

Απέργη Μαργαρίτα (Ρίτα) του Στέφανου (Εξωμβούργου)

Ονομάζομαι Απέργη Μαργαρίτα (Ρίτα), είμαι 42 ετών και είμαι μόνιμη κάτοικος Τήνου. Έχω μια κορούλα 14 ετών, την Ιωάννα. Είμαι άτομο με αναπηρία (ΑμεΑ) και κινούμαι με αμαξίδιο.
Είμαι συνταξιούχος και ασχολούμαι ερασιτεχνικά με χειροποίητες δημιουργίες. Είμαι συνιδρύτρια και διαχειρίστρια της «Weather Club 4u», μιας εκ των πιο αξιόπιστων μετεωρολογικών ομάδων της Ελλάδας, με δημόσια προβολή και διάκριση στα ΜΜΕ σε Ελλάδα και Κύπρο. Ασχολούμαι με έρευνες σχετικές με το περιβάλλον και την οικολογία. Έχω έντονα ανεπτυγμένο το συναίσθημα του εθελοντισμού και της προσφοράς.
Δεν θα πω το κλασικό κλισέ ότι αγαπώ την Τήνο μας, γιατί η Αγάπη στα λόγια είναι σαν να μην υπάρχει. Η Τήνος και ο κάθε τόπος είναι πρωτίστως οι Άνθρωποι και έπειτα ακολουθούν όλα τα υπόλοιπα! Οι πράξεις Αγάπης ενός τόπου αποδεικνύονται όταν αγκαλιάζεις τους Ανθρώπους του, όταν συμπαρίστασαι στο όποιο πρόβλημά τους και όταν κάνεις τη διαβίωσή τους καλύτερη και ευκολότερη. Δυστυχώς, η Τήνος μας είναι μη προσβάσιμη και σε πολλά σημεία επικίνδυνη για ΑμεΑ! Είναι πράγματι οξύμωρο να έχεις αποδεχτεί την αναπηρία σου, να θέλεις να ζήσεις ισότιμα και με ασφάλεια στον τόπο σου, αλλά η ακαταλληλότητα της προσβασιμότητας του τόπου σου να σε κάνει να αισθάνεσαι πιο ανάπηρος από ότι πραγματικά είσαι!
Με θέληση, διάθεση, ενσυναίσθηση και συνεργασία δήμου και ΑμεΑ θα έχουμε έναν τόπο προσβάσιμο για όλους! Ένα άτομο με οποιαδήποτε αναπηρία θέλει να νιώθει ευεξία, να ζει με αξιοπρέπεια και να κινείται στην καθημερινότητα του αυτόνομα ή τουλάχιστον με τη λιγότερη δυνατή βοήθεια.
Δεν έχω ακαδημαϊκή μόρφωση, έχω όμως τη μεγαλύτερη παιδεία που μπορεί να υπάρξει, την Ανθρωπιά μου! Μέσα από την κινητική μου αναπηρία έχω αποκτήσει αναμφισβήτητες γνώσεις περί της προσβασιμότητας. Το ιδανικό θα ήταν άνθρωποι με οποιασδήποτε μορφής αναπηρία να συνεργάζονται με ανθρώπους που είναι αρμόδιοι για την υλοποίηση των έργων της προσβασιμότητας!
Είμαι εδώ μαζί με το Κοινό Τηνίων, για να αγωνιστώ ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό των ΑμεΑ. Το Κοινό Τηνίων τάσσεται υπέρ των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και δρα αμερόληπτα υπέρ των πολιτών.
Ζητώ την ψήφο σας, γιατί μέσω αυτής δίνετε την ευκαιρία σε όλους εμάς τους χαρισματικούς, ΑμεΑ, Ανθρώπους να βγούμε από το σπίτι μας, να ζήσουμε ισότιμα, να δραστηριοποιηθούμε, να χαμογελάσουμε!
Με ενσυναίσθηση και αλληλεγγύη, με ανιδιοτελή Αγάπη και συνεχή αγώνα έχω ως στόχο η Τήνος να γίνει βιώσιμη και προσβάσιμη για όλους!
Γιατί βιώσιμος τόπος είναι ένας προσβάσιμος τόπος — και η πρόσβαση ανήκει σε όλους!

Απέργης Αντώνιος του Γεωργίου (Εξωμβούργου)

Ας (ξανά)συστηθούμε.
Απέργης Αντώνιος του Γεωργίου, υποψήφιος Δημοτικής Ενότητας Εξωμβούργου με την ομάδα του Κοινού Τηνίων.
Γεννήθηκα το 1984 και μεγάλωσα στον Κάμπο, βιώνοντας οριακά την παραδοσιακή Τήνο.
Αφού ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στη Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κι εν συνεχεία, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ηλεκτρονικής Φυσικής, εργάστηκα στον τομέα μου για πέντε χρόνια στην Αθήνα.
Το 2014 επέστρεψα συνειδητά στην Τήνο με την σύντροφο μου και έκτοτε ζούμε εδώ με τα δύο παιδιά μας.
Μεγαλώνοντας και ταξιδεύοντας συνειδητοποίησα ότι τα νησιά μας έχουν ένα συνδυασμό χαρακτηριστικών, που δύσκολα συναντάς σε άλλα μέρη.
Την ηρεμία και την άγρια ομορφιά της φύσης, καθώς και ένα ιδιαίτερο μωσαϊκό πολιτισμικών παραδόσεων. Πώς να χτίζεις τη ζωή σου με στόχο την αυτάρκεια, τη σημασία του νερού και του γόνιμου εδάφους, πώς προσαρμόζεις τη διατροφή σου μέσα από αυτά που έχει να σου προσφέρει ο τόπος σου, και όλα αυτά όχι μόνο από τις διηγήσεις των παλαιότερων.
Με χαρά τα τελευταία χρόνια συναντώ όλο και περισσότερους ανθρώπους να επιστρέφουν στο νησί ή να το επιλέγουν για δικό τους τόπο, ενώ οι επισκέπτες του νησιού ανακαλύπτουν μια ποικιλόμορφη Τήνο, κατανυκτική και ενθουσιώδη ταυτόχρονα.
Μαζί με τα χαμόγελα περηφάνιας, την ικανοποίηση για τις νέες επαγγελματικές δυνατότητες βιώνουμε μοιραία όμως και τις δυσκολίες από τις πεπερασμένες ή ανύπαρκτες υποδομές μας.
Η ανησυχία για την καθημερινότητα μας που αλλάζει αλλά και την μεταβαλλόμενη φυσιογνωμία των χωριών και της ιδιαίτερης φύσης δεν είναι πια θεωρητική.
Ο Δήμος, με την έμπρακτη συμμετοχή των κατοίκων, παλιών και νέων, μπορεί και πρέπει να παίξει ενεργό ρόλο, να προάγει το καλό του τόπου, το σεβασμό στο τοπίο και τους ανθρώπους.
Με το Κοινό Τηνίων δεν λέμε ότι ξέρουμε καλύτερα, λέμε ότι όλοι έχουμε λόγο. Έχουμε υιοθετήσει έναν διαφορετικό τρόπο από το 2014, εργαζόμαστε ως ομάδα.
Για κάθε θέμα υπάρχει ανοιχτή συζήτηση, δίνεται χώρος για αντίλογο, λαμβάνεται φυσικά υπόψιν η θέση των σχετικά επιστημονικά καταρτισμένων.
Τέλος, σημαντικότερο, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία, όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται ελεύθερα με ψηφοφορία από όλους.
Ξεκινώντας από τα μικρά και τοπικά, με ψυχραιμία και δουλειά, μόνο να κερδίσουμε έχουμε παραμένοντας ενεργοί και παρόντες.

Απέργης (Μπρόκος) Αντώνιος του Βασιλείου (Τήνου)

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους, όλων των συνδυασμών. Όλοι αγαπάμε την Τήνο και θέλουμε να προσπαθήσουμε για κάτι καλύτερο.
Έθεσα εαυτόν υποψήφιο, γιατί η κριτική και η γνώμη για τα τεκταινόμενα των άλλων, σε κουβέντες καφενείου, είναι εκ του ασφαλούς και “δεν ζμώνουν”, όπως έλεγε και η γιαγιά μου.
Επέλεξα αβίαστα το “ΚΟΙΝΟ ΤΗΝΙΩΝ”, για την ιδιαιτερότητα του τρόπου λειτουργίας του (αρκετά κοντά στην “άμεση δημοκρατία”), αλλά και γιατί νοιώθω ότι θα προσπαθήσουμε και θα δουλέψουμε και ακόμα κι αν αποτύχουμε σε κάποια σημεία, στο τέλος της κάθε δοκιμασίας, θα στενοχωρηθούμε και θα ενδοσκοπήσουμε, όπως πράττω και εγώ μετά από κάθε μου αγώνα.

  • Ιδρυτής και πρώτος προπονητής του ΤΑΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑ.
  • Ιδρυτικό μέλος της κατ’ οίκον νοσηλείας (Ν.ΚΟΓΚΟΣ).
  • Πρώτος συντονιστής (λόγω ειδίκευσης) για τη λειτουργία των ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΚΔΑΠ, ΚΗΦΗ του δήμου Εξωμβούργου.
  • Συμβολή για την επιχορήγηση κονδυλίου για την διαμόρφωση αύλειων χώρων 2 σχολείων του Δήμου Εξωμβούργου.
  • Γραμματέας του συλλόγου Τριποταμιτών (1 θητεία).
  • Μέλος της Αδελφότητας των Τηνίων στην Αθήνα (1 θητεία).

Βαϊμάκης Νικηφόρος Γεώργιος του Μιχαήλ (Εξωμβούργου)

Ονομάζομαι Νικηφόρος Γ. Βαϊμάκης. Γεννήθηκα στην Αθήνα πριν 47 χρόνια, αλλά από μικρή κιόλας ηλικία ήξερα πως θέλω να ζήσω στην επαρχία.
Μετά από περιπλάνηση αρκετών ετών αποφασίσαμε με την σύντροφό μου Μελίνα να εγκατασταθούμε στην Τήνο —το νησί της πέτρας, του αέρα και των ξερολιθιών, της Παναγίας, των καλοδιατηρημένων οικισμών και των αντιθέσεων— αφήνοντας πίσω τις δουλειές μας στην Αμερική.
Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στον τουρισμό σχεδόν 30 χρόνια (αποφοίτησα από την ανωτέρα σχολή τουριστικών επαγγελμάτων), τα τελευταία 6 στην Τήνο, όπου και ζω μόνιμα. Πιστεύω ότι υπάρχει τρόπος να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και να κερδίζουμε από την τουριστική ανάπτυξη χωρίς να βλάπτουμε τον τόπο, τον πολιτισμό και κάποιους συνανθρώπους μας. Αποφάσισα λοιπόν να αγωνιστώ μαζί με το Κοινό Τηνίων, για να διατηρηθούν όλα αυτά που με έφεραν εδώ και φέρνουν κάθε χρόνο όλο και περισσότερους επισκέπτες.
Ζητάμε την ψήφο σου και την ενεργή συμμετοχή σου, προκειμένου να είμαστε περήφανοι για το νησί που θα αφήσουμε στα παιδιά μας — όπως είμαστε και για όσα πολύτιμα μας άφησαν οι παλαιότεροι, μέσα από τον μόχθο και τη συνεργασία τους.

Βιδάλης Αναστάσιος (Τάσος) του Νικολάου (Τήνου)

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1974. Μεγάλωσα στο Ίλιον Αττικής και κατάγομαι από τη Στενή Τήνου από τη μεριά του πατέρα μου. Από το 2006 ζω μόνιμα στην Τήνο.
Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Μονάδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας, με μεταπτυχιακούς τίτλους ειδίκευσης στην «Τοπική Διοίκηση και Ανάπτυξη» από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη «Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
Εργάζομαι στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης και Οικονομικού της Περιφερειακής Ενότητας Τήνου με παράλληλα καθήκοντα στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας.
Ως κατά φαντασίαν αγρότης ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη γη. Όποτε επιτρέπει ο χρόνος, ταξιδεύω στο περιβάλλον και στην ιστορία της Στενής και της Τήνου. Κάποια από αυτά τα ταξίδια, δημοσιεύω στο ιστολόγιο nisivouno.blogspot.gr και σε άλλα έντυπα ή ηλεκτρονικά μέσα.
Οι αξίες με τις οποίες πορεύεται όλα αυτά τα χρόνια το Κοινό Τηνίων, όπως η συμμετοχή, η αλληλεγγύη, η διαφάνεια στη διοίκηση, ο σεβασμός στον τόπο και τις παραδόσεις του, είναι αυτές που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας προς το καλύτερο. Το Κοινό Τηνίων φέρνει μαζί του την ελπίδα για ένα αισιόδοξο μέλλον, Κοινό, όλων των Τηνίων. Γι΄ αυτό και το στηρίζουμε.

Βιδάλης Ιωάννης του Ιωσήφ (Τήνου)

Τοπογράφος Μηχανικός Τ.Ε.
Γεννήθηκα στην Αθήνα και από τα 4 χρόνια μου ζω μόνιμα στην Τήνο. Σπούδασα στο ΤΕΙ Αθήνας στο Τμήμα Τοπογραφίας το βασικό μου επάγγελμα. Παράλληλα δραστηριοποιούμαι στον τουριστικό κλάδο, διατηρώντας το τουριστικό γραφείο Trippy.gr και την ξενοδοχειακή μονάδα ενοικιαζόμενων δωματίων Portovidali.gr.
Το Κοινό Τηνίων, κατά την άποψή μου, είναι η μοναδική Δημοτική παράταξη που μπορεί να διοικήσει τον Δήμο και να αλλάξει προς το καλύτερο την κατάσταση που επικρατεί στην Τήνο.
Έχοντας διατελέσει 2 φορές Δημοτικός Σύμβουλος του Κοινού Τηνίων στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τήνου, αυτό που αποκόμισα είναι το εξής:
Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει χάσει την δύναμη που είχε. Κάποτε ο Δήμος διοικούνταν από το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο. Πλέον, μετά τον νόμο Βορίδη, ο Δήμος διοικείται από τον Δήμαρχο και την Οικονομική επιτροπή του Δήμου, η οποία αποτελείται από 6-7 άτομα.
Είναι σαφές ότι ζούμε σε μια ουτοπία Δημοκρατίας.
Αυτό που έχει νόημα για το Κοινό Τηνίων είναι να διοικήσει τον Δήμο Τήνου. Η συμμετοχή σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο με μειωμένες αρμοδιότητες δεν έχει νόημα αν δεν αλλάξει ο νόμος τοπικής αυτοδιοίκησης.
Έχουμε τις προτάσεις για τις λύσεις στα προβλήματα που χρονίζουν στο νησί μας και τις έχουμε ήδη καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όπως έχει φανεί οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές δεν έχουν διάθεση επίλυσης των προβλημάτων, αλλά βολεύονται με λύσεις της τελευταίας στιγμής με οικονομικό όφελος για λίγους και κυρίως τους “φίλους” τους.
Ζητάμε από τους πολίτες της Τήνου να μας δώσουν ξεκάθαρη εντολή να διοικήσουμε συμμετοχικά τον Δήμο.
Συμμετοχικά σημαίνει, Δημοτική Αρχή, Δημοτικό Συμβούλιο και πολίτες να συναποφασίζουν πως θέλουν να δουν το νησί τους!
Δεν είναι ουτοπικό. Είναι απλό.
Όλοι μας κρατάμε ένα κινητό στο χέρι με το οποίο μπορούμε να έχουμε ενημέρωση για όλα και να ψηφίζουμε για κάθε τι που μας ενδιαφέρει.
Ανοιχτά, ξεκάθαρα και απλά!

Βιδάλης (Μπελεγρίνος) Ιωάννης του Γεωργίου (Τήνου)

Είμαι ο Γιάννης Βιδάλης. Ακόμα ένας — και γι’ αυτό από μικρός προτιμώ να συστήνομαι ως Μπελεγρίνος.
Μεγάλωσα στην Τήνο και η Τήνος με μεγάλωσε.
Σπούδασα Χημικός Μηχανικός στο ΑΠΘ και κατόπιν Ποιότητα Υδάτων – Διαχείριση Πόσιμου Νερού και Αποβλήτων στο Delft της Ολλανδίας. Για έναν χρόνο εργάστηκα στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας, πάνω στην ανάπτυξη συστημάτων αντίστροφης ώσμωσης, και επέστρεψα στην Ελλάδα για να εργαστώ στη φαρμακοβιομηχανία για 9 σχεδόν χρόνια, σε διάφορες θέσεις, πάντα στο τμήμα ποιότητας. Παραμένω στα συστήματα ποιότητας αλλά από το 2017 εργάζομαι ως υπεύθυνος στο τμήμα μηχανικών ποιότητας καπνικών προϊόντων μειωμένου κινδύνου.
Πρόσφατα έγινα πατέρας, μα πάντα έβλεπα το νησί ως τον τόπο για να μεγαλώνουν παιδιά — και να βρουν τον τόπο μας ακέραιο, ξεδιπλώνοντας τις δυνατότητές του πέρα από όσα έχουμε ως σήμερα. Δεν πιστεύω σε μαγικά ραβδιά. Είμαι πεπεισμένος πως ό,τι πετυχαίνουμε το πετυχαίνουμε παρέα. Οι πιο λαμπρές στιγμές είναι εκείνες που η κοινωνία αφυπνίζεται, συνασπίζεται, διεκδικεί και καταφέρνει. Η Τήνος είναι, όπως κάθε γωνιά της χώρας, ένας ξεχωριστός τόπος με ξεχωριστούς ανθρώπους. Η γενιά της παραγωγής όμως σταδιακά υποχωρεί και για μένα κύριο μέλημα είναι να ανακαλύψουμε νέους τρόπους να δημιουργήσουμε και να δυναμώσουμε ξανά τον πρωτογενή τομέα, στηρίζοντας έτσι και το τουριστικό μας προϊόν.
Στο Κοινό Τηνίων είμαι, γιατί ξέρω ότι θα τα καταφέρουμε. Θα τα καταφέρουμε σε πρώτο πληθυντικό – χωρίς σωτήρες και εξαρτήσεις. Στο Κοινό Τηνίων είμαι για το μαζί, για την προσπάθεια, για το αποτέλεσμα.
Προτεραιότητά μου θα είναι η υγεία σε κάθε της μορφή, γιατί όλα ξεκινούν με αυτό.
Καλό αγώνα σε όλους!

Γαΐτης Ματθαίος του Γεωργίου (Πανόρμου)

Ο Μάνθος Γαΐτης γεννήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 1955 στην Αθήνα με Τηνιακή καταγωγή από το Βεναρδάδο. Σπούδασε γραφιστική στον Αθηναϊκό Τεχνολογικό Όμιλο – ΑΤΟ του Κωνσταντίνου Δοξιάδη [1975-1978]. Ασχολήθηκε για 10 περίπου χρόνια με τη διαφήμιση εργαζόμενος σε διαφημιστικές εταιρείες και σε δικό του εργαστήριο. Παράλληλα σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας [1981-1986] με καθηγητές τους Νίκο Κεσανλή, Γιάννη Μόραλη και Δημήτρη Μυταρά. Πραγματοποίησε την πρώτη του προσωπική έκθεση στο Μαγαζί της Τήνου το 1988, και δίδαξε ζωγραφική στα σχολεία του νησιού μέχρι το 1994. Παρουσίασε μία σειρά προσωπικών εκθέσεων στη Γκαλερί Αργώ στην Αθήνα [1993, 1995, 1999, 2000, 2001, 20007, 2009, 2011, 2014 και 2016].
Τα πρώτα χρόνια της δημιουργικής του εργασίας, ο Γαΐτης ανέπτυξε ανθρωπομορφικές συνθέσεις σε εσωτερικούς χώρους με ρεαλιστικό χαρακτήρα. Αργότερα ασχολήθηκε με την τοπιογραφία και ιδιαίτερο χώρο στο έργο του κατέχουν τοπία της Τήνου με ιμπρεσιονιστικές επιρροές. Από το 2000 η ζωγραφική του ακολούθησε καινούργιους δρόμους εικονογραφώντας τα ποιήματα του Τ.Σ. Έλιοτ [1888 – 1965] με αλληγορικά στοιχεία και σύμβολα. Από το 2009, επηρεασμένος από τις Αόρατες Πόλεις του Ίταλο Καλβίνο [1923 – 1985], έδωσε την δική του εικονοποιητική ερμηνεία καταγωγής της πόλης και του χωριού. Στην έκθεση Σπαράγματα της Μνήμης παρουσίασε αναδρομικά [1981 – 2016] σχέδια σε διάφορες θεματικές.

Δελλατόλα (Ντουλά) Αικατερίνη του Ιακώβου (Εξωμβούργου)

Ονομάζομαι Κατερίνα Δελλατόλα, είμαι 25 ετών, μεγάλωσα στην Τήνο και σπούδασα αρχιτεκτονική.
Επιστρέφοντας στην Τήνο και παρατηρώντας την αλλαγή του νησιού τα τελευταία χρόνια, μου δημιουργήθηκαν σκέψεις για την απειλή που υφίσταται ο τόπος, η φύση, ο πολιτιστικός χαρακτήρας, η ενέργεια και η αισθητική που γνώρισα.
Έχοντας ως βασική αρχή το σεβασμό στις αξίες και τους πόρους του τόπου όπου αγαπήσαμε, δεν μπορώ να παραλείψω τα ερωτήματα που μου γεννήθηκαν σχετικά με το τι αποτύπωμα αφήνει ο καθένας μας στον τόπο που ζει και τι αντίκτυπο θα έχει αυτό στις μελλοντικές κοινωνίες.
Στην προσπάθεια αναζήτησης απαντήσεων σε θεωρητικό αλλά και σε πρακτικό επίπεδο, των ερωτημάτων αυτών, συνάντησα το “Κοινό Τηνίων”. Μια ομάδα ανθρώπων με διαφορετικές αναφορές και αφετηρίες αλλά με μια κοινή ανάγκη και επιθυμία, αυτή της διαφάνειας, της ανοικτότητας και της κοινής λήψης αποφάσεων.
Νιώθω και πιστεύω ότι η Τήνος έχει την δυναμική να μου προσφέρει την ποιότητα ζωής που αναζητώ, γνωρίζοντας όμως ταυτόχρονα την αναγκαιότητα για ενεργή συμμετοχή των πολιτών, βασικές αλλαγές και πρωτοβουλίες.

Καλαϊτζίδη Ειρήνη του Κωνσταντίνου (Τήνου)

Ονομάζομαι Ειρήνη Καλαϊτζίδη.
Ως καλλιτέχνις, δραστηριοποιούμαι στο πεδίο του χορού και της τεχνολογίας και με αφορά να βρίσκω κριτικούς και φροντιστικούς τρόπους σύνδεσης με το σώμα, ανθρώπινο ή μη, φυσικό ή ψηφιακό. Με τα έργα μου, συχνά αποσκοπώ στο να διαταράσσω άκαμπτες, διαμορφωμένες από πατριαρχικά κατάλοιπα, αντιλήψεις για τον χορό, το χορευτικό σώμα, και ως προέκταση αυτού, κάθε σώμα.
Παράλληλα με την καλλιτεχνική μου πρακτική, εργάζομαι ως λέκτορας δημιουργικής πληροφορικής στα πανεπιστήμια Goldsmiths και UAL του Λονδίνου, με διάθεση να γεφυρώνω τη χορογραφική με την υπολογιστική σκέψη.
Έχοντας καταγωγή από την Τήνο και μια βαθιά αγάπη για τον τόπο, υποστηρίζω το Κοινό Τηνίων ως ένα κίνημα που αφουγκράζεται τις ανάγκες του νησιού και δίνει προτεραιότητα στην υγιή ανάπτυξη του οικοσυστήματός του – ένα οικοσύστημα που αποτελείται από ανθρώπους, κτίσματα, ζώα, γη και ιδέες.

Καραμπατζάκης Ιωσήφ του Εμμανουήλ (Τήνου)

Ονομάζομαι Καραμπατζάκης Ιωσήφ. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Τήνο, όπου και ζω μόνιμα. Σπούδασα ηλεκτρολόγος μηχανικός στο ΤΕΙ Καβάλας. Εργάζομαι σε γραφείο τοπογράφου και την καλοκαιρινή περίοδο ως εποχικός πυροσβέστης.
Πάντα παρακολουθούσα με ενδιαφέρον την πολιτική ζωή του τόπου και αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά επειδή θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή.
Λόγω του αυξανόμενου τουρισμού, το νησί μας χρειάζεται σωστή διαχείριση, με σκοπό μια τουριστική ανάπτυξη που να σέβεται τόσο τον επισκέπτη όσο και τον μόνιμο κάτοικο, το φυσικό περιβάλλον και τη διαφύλαξη του τοπίου.
Επιλέγω να συμπορευτώ με το Κοινό Τηνίων, για έναν Δήμο που θα διοικείται με διαφάνεια, αξιοκρατία και όραμα.

Μαρκουίζος Θεόδωρος του Αντωνίου (Τήνου)

Με λένε Θοδωρή Μαρκουίζο.
Γεννήθηκα στην Τήνο το 1977.
Για 17 χρόνια διατηρούσα περίπτερο στο λιμάνι της Τήνου και τώρα εργάζομαι σε συνεργείο αυτοκινήτων. Δραστηριοποιούμαι σε πολιτικές ομάδες γιατί πιστεύω πως μπορούμε να συναποφασίσουμε όλοι μαζί για το πώς θέλουμε να κατοικούμε, πώς θέλουμε να ζούμε σε αυτό το νησί.
Κάθε μέρα επιλέγω να ζω στον τόπο που μεγάλωσα. Μέσα στα χρόνια έχω δει την Τήνο να αλλάζει. Δυστυχώς αυτή η αλλαγή δεν είναι ανάπτυξη ή εξέλιξη όπως ονομάζεται αλλά μια ανορίοτη καταστροφή. Ένας τουρισμός που δεν είναι βιώσιμος, αντίθετα υπαγορεύεται από τις ορέξεις όσων νομίζουν πως ο τόπος τους ανήκει.
Έβαλα υποψηφιότητα με το Κοινό Τηνίων ελπίζοντας μέσα και γύρω από αυτήν την παράταξη να συσπειρωθούμε όλες και όλοι εμείς που νιώθουμε ότι είμαστε αυτοί που ανήκουμε στον τόπο.

Μαρτούλας Γρηγόριος του Εμμανουήλ (Τήνου)

Είμαι ο Γρηγόρης Μαρτούλας, παντρεμένος με την Μαρία Δεσύπρη και έχουμε δύο παιδιά.
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, το 2005 αποφάσισα να φύγω από τη μεγαλούπολη. Ήρθα στην Τήνο, τόπο καταγωγής της μητέρας μου (Φαλατάδος). Πίστευα ότι η τοπική αυτοδιοίκηση στο νησί θα ήταν διαφορετική από τα αστικά κέντρα, όπου όλα είναι απρόσωπα. Θα ήμασταν όλοι μια γροθιά για το καλό της Τήνου μας. Διαψεύστηκα όμως — και από το 2014, με το Κοινό Τηνίων, προσπαθούμε να το αλλάξουμε αυτό. Είμαι βέβαιος ότι στα παιδιά μας αξίζουν ίσες ευκαιρίες, τους αξίζει ένα νησί ανθρώπινο, που σέβεται τις ζωές των δημοτών και των επισκεπτών του, ένα νησί που δεν ζει μόνο το καλοκαίρι, αλλά όλο τον χρόνο. Από το 2012 είμαι μέλος της Ανοικτής Επιτροπής Αλληλεγγύης Τήνου — ένας ανοικτός σύλλογος, που δυνητικά είμαστε όλοι μέλη του, είτε προφέρουμε αλληλεγγύη είτε δεχόμαστε.
Το Κοινό Τηνίων είναι το διαφορετικό στην τοπική αυτοδιοίκηση και αυτό το έχουμε αποδείξει μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τον τρόπο λειτουργίας μας, με τον τρόπο που δουλεύουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Μπουλέρου Βασιλική του Σπυρίδωνος (Τήνου)

Ζω στην Τήνο τα τελευταία 20 χρόνια. Διορίστηκα ως συντηρήτρια αρχαιοτήτων και έργων τέχνης στο ΠΙΙΕΤ προσεφέροντας τις υπηρεσίες μου στη διαχείριση και προστασία του πλούσιου πολιτιστικού κεφαλαίου που κατέχει, σε μουσειακές και αρχειακές συλλογές. Πριν τον διορισμό μου, εργάστηκα στην Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νέων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ αλλά και σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Ελλάδας. Έχω παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια (UNESCO, ΥΠΠΟΑ, ΕΚΔΔΑ, πανεπιστήμιο LUND της Σουηδίας, κ.α.) και συμμετάσχει με εισηγήσεις μου σε συνέδρια στο πεδίο της συντήρησης αρχαιοτήτων και της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε μουσειακούς χώρους. Υπήρξα εξωτερικός συνεργάτης του ΥΠΠΟΑ στη σύνταξη μελετών συντήρησης μνημείων της πολιτιστικής κληρονομιάς μας και συνεχίζω να συνεργάζομαι με γραφεία μελετών αποκατάστασης μνημείων και διατηρητέων κτηρίων.
Εθελοντικά, έχω συνεισφέρει στην παρουσίαση εικαστικών έργων, της έκθεσης σπουδαστών ΠΕΣΚΤΠΤ το 2018, τoυ φεστιβάλ Black and White στα Υστέρνια και έχω αναλάβει την ευθύνη της παραγωγής σε δύο φεστιβάλ στην Τήνο (ΚΟΙΝΩΝΩ/Tinos Art Gathering 2018 και 1ο street art Festival/Sοulfood 2019) και σε δύο επιχορηγούμενα από το ΥΠΠΟΑ πολιτιστικά προγράμματα ανάδειξης της τηνιακής μαρμαροτεχνίας, “Αναζητώντας την Εικόνα”, το 2021 με φορέα διοργάνωσης το ΠΙΙΕΤ και «Αναζητώντας το άυλο», το τρέχον έτος με φορέα διοργάνωσης το ΙΤΗΠ. Από το 2019, συμμετέχω μετά από πρόταση του Κοινού Τηνίων, στο διοικητικό συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου Τήνου προσφέροντας με κάθε τρόπο στο σημαντικό πολιτιστικό έργο που έχει ορισθεί να επιτελεί. Είμαι μέλος συλλόγων της Τήνου (σωματείο «έχω δικαίωμα», του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού συλλόγου Αμπασάδα Τήνου, κ.α.).
Από νεαρή ηλικία, διαπίστωσα ότι κάθε πράξη μας έχει αντίκτυπο σε κοινωνικό, περιβαλλοντικό και πολιτικό επίπεδο και φέρουμε το βάρος της ευθύνης αυτής. Σκεπτόμενη πάντα το συλλογικό καλό σε τοπικό, εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο, εστίασα το ενδιαφέρον μου στην υπεύθυνη περιβαλλοντική συμπεριφορά. Στα φοιτητικά χρόνια, αυτό εξελίχθηκε σε ενεργό εθελοντική δράση και ολοκληρώθηκε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιβαλλοντική Πολιτική και Διαχείριση του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπου φοίτησα με υποτροφία από το Ι.Κ.Υ. Η ακτιβιστική δράση μου στο σημαντικό ζήτημα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί είχε μεταμορφωθεί σε αυτοσκοπό από το 2014, με τον καταλυτικό ρόλο της «Δράσης Πολιτών Τήνου» και έπειτα της δημοτικής κίνησης ΚΟΙΝΟ ΤΗΝΙΩΝ στους αγώνες των κατοίκων, οι οποίοι επηρέασαν καθοριστικά την απόσυρση σχεδίων εγκατάστασης ΒΑΠΕ μεγάλων εταιρειών στο νησί μας.
Από τότε, έχω συμπορευθεί με το ΚΟΙΝΟ ΤΗΝΙΩΝ για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως, για τη βασική αρχή που πρεσβεύει ότι ο κάθε δημότης έχει το θεμελιώδες δικαίωμα της άμεσης συμμετοχής στην λήψη των αποφάσεων, ισοδύναμα και αυτοπροσώπως, και αυτό είναι εφικτό, αρκεί να το τολμήσουμε.

Παλαμάρης Γεώργιος Χριστόφορος του Ευαγγέλου (Εξωμβούργου)

Ο Γιώργος Χ. Παλαμάρης φοίτησε στη Σχολή Καλών Τεχνών Τήνου, από όπου και εισήχθη με υποτροφία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (ΑΣΚΤ), αριστεύοντας το 2015. Παράλληλα με την εικαστική του πορεία, τα τελευταία 8 χρόνια δουλεύει σε σωστικά και αναστηλωτικά προγράμματα σε αρχαιολογικούς χώρους στις Κυκλάδες, σε συνεργασία με το Yπουργείο Πολιτισμού και τη Γαλλική Aρχαιολογική Σχολή (EfA).

Παπαργύρης Γεώργιος του Σπυρίδωνος (Πανόρμου)

Λέγομαι Γιώργος Παπαργύρης (το γένος Πρίντεζη) και κατάγομαι από τον Πύργο Τήνου. Μεγάλωσα στην Αθήνα. Σπούδασα κινηματογράφο και εξειδικεύτηκα στον ήχο και τη φωτογραφία. Η πρώτη μου επαφή με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με προσγείωσε ανώμαλα όταν η πολεμική ανταπόκριση που έφερα, μετά από συμβόλαιο που είχα με το BBC για λήψεις από το Αφγανιστάν το 1982, κάτω από Σοβιετική κατοχή, ήταν κάτι για το οποίο δεν ήθελε να ακούσει σχεδόν κανένα μέσο μαζικής ενημέρωσης. Έμαθα τότε ότι η αμερόληπτη δημοσιογραφία ήταν παραμύθι. Τίποτα δεν λεγόταν ή δεν γραφόταν στα ΜΜΕ, αν δεν εξυπηρετούσε κάποια πολιτικά συμφέροντα. Από τότε ασχολήθηκα σχεδόν αποκλειστικά με ανεξάρτητες παραγωγές, με ηχογραφήσεις ηχητικών βιβλίων (audiobooks), με την ομοιοπαθητική (η γυναίκα μου είχε σχολή ομοιοπαθητικής στην οποία δούλευα κι εγώ στη Βοστόνη, ΗΠΑ) με κινηματογραφήσεις, με φωτογραφίες 360° και εκφωνήσεις σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. Έχω σπουδάσει και έχω ασχοληθεί εκτενώς επίσης και με την ενεργειακή θεραπεία. Σήμερα εξακολουθώ να ασχολούμαι με τις φωτογραφίσεις 360°, τις οποίες δημοσιεύω αφιλοκερδώς σε μέρη που θεωρώ ότι βοηθούν το νησί μας, όπως στους χάρτες του Google (Google Maps), αλλά και τις ηχογραφήσεις ηχητικών βιβλίων, που επίσης κάνω αφιλοκερδώς. Τα τελευταία 3 χρόνια έχω αναπτύξει και συγγραφική δραστηριότητα στο διαδίκτυο. Το 2017, μαζί με τη σύζυγό μου ήρθαμε στην Τήνο και από τότε ζούμε εδώ.

Παπασταθοπούλου Ιωάννα του Μιχαήλ (Τήνου)

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Η αγάπη μου για την Τήνο με έκανε όχι μόνο να μετακομίσω μόνιμα στον τόπο καταγωγής της γιαγιάς μου, τον οικισμό Μουντάδο, αλλά και να σπουδάσω πάνω σε θέματα που αφορούν το μοναδικό τοπίο του νησιού μας. Έτσι, μετά τις βασικές μου σπουδές στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ, εξειδικεύτηκα μέσα από μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διαχείριση Αρχαιολογικής Κληρονομιάς και συγκεκριμένα στη διαχείριση πολιτισμικών (ανθρωπογενών) τοπίων. Ζω μόνιμα στην Τήνο από το 2008 και διατηρώ στη Χώρα γραφείο Αρχιτεκτονικών Μελετών, προσπαθώντας να επικεντρώσω τη δραστηριότητά μου κυρίως στην αναστήλωση και διάσωση της παραδοσιακής μας αρχιτεκτονικής. Από το 2005 και μετά, συμμετέχω ενεργά σε ομάδες που στοχεύουν στην προώθηση πολιτισμικών και οικολογικών θεμάτων. Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την καλλιέργεια της γης και τη συλλογή βοτάνων από την τηνιακή φύση. Την αγάπη μου αυτή για τη φύση και τον πολιτισμό της Τήνου ελπίζω να μεταλαμπαδεύσω στον ενός έτους γιο μου.

Σιώτου Μαργαρίτα του Γεωργίου (Τήνου)

Ονομάζομαι Σιώτου Μαργαρίτα, γεννήθηκα στην Τήνο 32 χρόνια πριν. Έφυγα από το νησί στα 18 μου για σπουδές και επέστρεψα συνειδητά 13 χρόνια μετά. Σε αυτά τα 13 χρόνια, σπούδασα και εργάστηκα στον χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της θεατρικής εκπαίδευσης.
Κουβαλάω στην πλάτη μου την έννοια της συμμετοχής, όχι σαν βάρος αλλά σαν μια αναγκαία και πηγαία επιθυμία. Το να είσαι ηθοποιός σημαίνει να συμμετέχεις σε μια ομάδα. Να είσαι μέρος της, να είσαι κομμάτι της, με σεβασμό προς αυτήν και φυσικά ποτέ λιγότερο ή περισσότερο από τον συνάδελφό σου. Αν για μια στιγμή υπάρξεις λιγότερο ή περισσότερο από τον συνάδελφο σου, τότε η παράσταση δεν θα είναι καλή.
Σκεπτόμενη αυτή την εμπειρία και έχοντας βαθιά ριζωμένη την έννοια της συμμετοχής, αποφάσισα αυτό να το βάλω σε άλλο πλαίσιο, με τον ίδιο τρόπο. Συμμετοχικά, παράλληλα και υποστηρικτικά, για να μπορούμε να δώσουμε μια καλή, δίκαια και ειλικρινή παράσταση για την Τήνο.

Φώσκολος Χρήστος του Αντωνίου (Τήνου)

Τήνος, το νησί μου, ένα ιδιαίτερο νησί, για μένα ο τόπος μου και ο παράδεισός μου. Εδώ γεννήθηκα το 1978 και μεγάλωσα. Ονομάζομαι Χρήστος Φώσκολος, είμαι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Όταν τελείωσα το λύκειο, έφυγα για Αθήνα όπου σπούδασα στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών (Γυμναστική Ακαδημία). Κατόπιν, δούλεψα σε διάφορες επιχειρήσεις ως ιδιωτικός υπάλληλος και το 2009 επέστρεψα στο σπίτι μου. Από τότε δούλεψα σε διάφορες επιχειρήσεις εστίασης και τουρισμού, ενώ ταυτόχρονα, από το 2018 μέχρι το 2022, διατηρούσα το οικογενειακό παραδοσιακό μας κηροπλαστείο. Επιπλέον, είχα τη χαρά ως μουσικός να δημιουργήσω μαζί με φίλους δύο μουσικές μπάντες στο νησί — το ΜΕΛΥΔΡΟΝ και το CONTRA TEMPO.
Είμαι ενεργός πολίτης, όχι πολιτικός! Αποφάσισα να συμμετάσχω στο συνδυασμό του Κοινού Τηνίων, γιατί είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ πραγματικά ανεξάρτητη δημοτική κίνηση που υπάρχει στο νησί μας και η μόνη που δίνει αποδεδειγμένα εδώ και χρόνια τη δυνατότητα σε όλους μας να συμμετάσχουμε και να συνδιοικήσουμε τον δήμο μας, για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας και εμάς.
Πείτε όχι στους εκφοβισμούς, τις υποχρεώσεις και τα προσωπικά συμφέροντα. Κανείς δεν θα μας σώσει, αν εμείς οι ίδιοι δεν εμπλακούμε και δεν προσπαθήσουμε. Ας μην αφήσουμε το μέλλον και την τύχη των παιδιών μας σε άλλους.

Υποψήφιοι Σύμβουλοι και Πρόεδροι Κοινοτήτων

Αρμακόλας Ιωάννης του Ματθαίου (Αγάπης)

Ονομάζομαι Γιάννης Αρμακόλας και μεγάλωσα στην Κώμη της Τήνου.
Σπούδασα φωτογραφία στη σχολή κινηματογράφου “Λυκούργου Σταυράκου” και εργάστηκα στη διαφημιστική φωτογραφία και το πολιτικό φωτορεπορτάζ. Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι στο χώρο του φαρμάκου. Ασχολούμαι επίσης ερασιτεχνικά με τα γεωργικά και τη λαογραφία.
Η αγάπη μου για το τόπο μου και τους Ανθρώπους ήταν πάντα αλληλένδετη με το ενδιαφέρον μου για τα κοινά. Υπήρξα για πάνω από 15 συνεχόμενα έτη εκλεγμένος στο διοικητικό συμβούλιο του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού μου και ήμουν πάντα ενεργός και δραστήριος σε δράσεις που στόχο έχουν την αναβάθμιση του τόπου μας.
Είμαι υποψήφιος με το κοινό Τηνίων, γιατί είναι η μόνη πραγματικά ανεξάρτητη δημοτική κίνηση και η μόνη που μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες της, μπορεί να εγγυηθεί ότι θα είναι ανεξάρτητη και στο μέλλον.
Γιατί το Κοινό Τηνίων, είναι η μόνη ρεαλιστική απάντηση απέναντι σε μια κομματικοποιημένη, πελατειακή και οπαδική νοοτροπία, που δεν βοηθά ούτε την τοπικότητα, ούτε την αυτοδιοίκηση, αλλά ακριβώς το αντίθετο, δυναμώνει τον ατομικισμό και την απόσυρση των πολλών από τα κοινά.
Το Κοινό Τηνίων βάζει στο κέντρο τον Άνθρωπο, την κοινότητα, το περιβάλλον.
Η άμεση δημοκρατία, η συμμετοχή και η διαφάνεια που πρεσβεύει και καλλιεργεί, είναι το όχημα για να πετύχουμε τους στόχους μας για τη Τήνο που θέλουμε και αγαπάμε.
Είναι η μόνη απάντηση απέναντι στα πολλαπλά αδιέξοδα του σήμερα.

Δάβιος Σάββας του Γεωργίου (Φαλατάδου)

Σάββας Δάβιος, υποψήφιος τοπικός σύμβουλος Φαλατάδου Τήνου, συνταξιούχος αγρότης.
Είμαι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τήνου (Α.Σ.Τ.) και για 20 χρόνια σύμβουλος στα αθλητικά σωματεία Τήνου και Στενής.
Ο τρόπος που επιλέγεται ο επικεφαλής του συνδυασμού και οι αμεσοδημοκρατικές του διαδικασίες, με ώθησαν να βάλω υποψηφιότητα με το Κοινό Τηνίων.
Γιατί πιστεύω σε κάτι καλύτερο και γιατί πρέπει επιτέλους να υπάρξει μια αλλαγή στη νοοτροπία μας.
Ήρθε η ώρα η Τήνος να αλλάξει σελίδα.

Δάβιου Γεωργία Σπυριδούλα του Σάββα (Φαλατάδου)

Είμαι η Γεωργία Σπυριδούλα Δάβιου και είμαι μόνιμη κάτοικος του χωριού Φαλατάδος στην Τήνο. Είμαι 26 ετών και είμαι απόφοιτη του Γενικού Λυκείου Τήνου. Από το 2017 εργάζομαι ως εποχιακή υπάλληλος στο Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου ως επιμελήτρια.
Συμμετέχω ως υποψήφια με το Κοινό Τηνίων, διότι ονειρεύομαι τα χωριά μας, αλλά και όλο το νησί μας, να γίνει ένας τόπος χωρίς προβλήματα που βλάπτουν τους κατοίκους του και το περιβάλλον. Ειδικότερα στα χωριά τα θέματα της ύδρευσης και των απορριμμάτων πρέπει να λυθούν άμεσα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, χωρίς προχειρότητες. Ένα σημαντικότατο πρόβλημα του νησιού μας είναι το Κέντρο Υγείας, το οποίο πρέπει επιτέλους να στελεχωθεί με περισσότερο ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό, έτσι ώστε να αποφεύγονται οι διακομιδές στα απλά περιστατικά και να είναι αναγκαίες μόνο εκεί που πραγματικά χρειάζονται.
Το Κοινό Τηνίων είμαστε όλοι αυτοί οι πολίτες που νοιάζονται πραγματικά για τον τόπο τους. Έχουμε όλοι λόγο για το κοινό μας συμφέρον, για την ανάπτυξη και την βελτίωση της Τήνου μας.
Στήριξε μας με την ψήφο σου, πάρε τη ζωή στα χέρια σου!
Για μια πολιτική χωρίς εξαρτήσεις, για τη διοίκηση των πολιτών.
Αυτή τη φορά επέλεξε Κοινό Τηνίων!

Δελατόλλας (Ντουλάς) Ιωάννης του Ιακώβου (Κάμπου)

Ονομάζομαι Ιωάννης (Γιάννης) Δελλατόλας.
Είμαι 30 ετών, μεγάλωσα στο νησί, έφυγα για σπουδές και από επιλογή μετά από πολλούς τόπους που έζησα, ξαναγύρισα στην Τήνο.
Σπούδασα εικαστικά και έχω εργαστεί μέσω των πλαστικών τεχνών, των παραστατικών τεχνών, της μουσικής αλλά και στον ευρύτερο χώρο των οικοδομικών τεχνικών κατασκευών. Μέσα από την εμπειρία στην εκπαίδευση πίστεψα στην αξία της ελευθεριακής μάθησης.
Αυτά τα χρόνια της ενήλικης ζωής, κυρίως τα 8 που ζούσα εκτός νησιού, βίωσα και μελέτησα τις αξίες της οριζόντιας κοινότητας, την ισχύ που έχει ένα σύνολο ανθρώπων με κοινούς στόχους, τις ποιότητες που μπορούν να αναπτυχθούν χωρίς ιεραρχίες εξουσιών και την υγεία ενός περιβάλλοντος με το αίσθημα του κοινού αντί του προσωπικού συμφέροντος.
Ζώντας ενεργά στο νησί συνειδητοποίησα ότι η δυναμική των κατοίκων, αλλά και του ευρύτερου περιβάλλοντος είναι μεγάλη, αυτό με κράτησε εδώ. Πίστεψα ότι υπάρχει ο χώρος για δράση και είναι αναγκαία η συνεργασία προς την σωστή κατεύθυνση. Ο χρόνος πιέζει και μετράμε κρίσιμες στιγμές για την εξέλιξη αυτού του τόπου. Λείπει εμφανώς ο τρόπος και η ουσιαστική σύνδεση με το παρελθόν που να γίνεται δράση στο παρόν με στόχο ένα υγείες μέλλον• για το περιβάλλον, για τους μόνιμους κατοίκους αλλά και για τους παραθεριστές.
Την τελευταία περίοδο ερευνώ πρακτικά και θεωρητικά τον χώρο της οικολογικής, συνειδητής δόμησης. Πώς η ανάγκη του κατοικείν, αλλά και του επιχειρείν, μπορεί να συνυπάρχει με το περιβάλλον γύρω της, με προσοχή, σύνεση και φροντίδα.
Αποφάσισα για πρώτη φορά να εργαστώ για τα κοινά σε τέτοια βαθμίδα, εν όψει των εκλογών του 2023 για τον Δήμο Τήνου. Συμπορεύομαι με την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση “Κοινό Τηνίων” γιατί οργανώνεται συλλογικά, οριζόντια, αμεσοδημοκρατικά και συμπεριληπτικά.
Ζητάμε λοιπόν, την ψήφο σου και κυρίως την ενεργή συμμετοχή σου, προκειμένου να είμαστε περήφανοι για το νησί που ζούμε και θα αφήσουμε στα παιδιά μας. Περήφανοι για τις αξίες που θα διατηρήσουμε, για αυτά που μαζί θα δημιουργούμε και για μια σταθερά καλύτερη ποιότητα στη ζωής μας.

Ζήλου Γεωργία (Τζο) του Ευάγγελου (Κάμπου)

Είμαι η Γεωργία Ζήλου, 42 ετών με καταγωγή από την Αθήνα.
Στην Τήνο διατηρώ ένα εργαστήριο χειροποίητου σαπουνιού από το 2015.
Επέλεξα να ζω εδώ γιατί με γοήτευσε το τοπίο, όμως αγάπησα το νησί βαθιά μαθαίνοντας την ιστορία του μέσα από τις κουβέντες με τους ντόπιους, αλλά και μελετώντας τη βιβλιογραφία.
Τα τελευταία δέκα χρόνια παρατηρώ την αλλαγή που συντελείται στον τόπο με μια βασική ανησυχία: ό,τι έκανε ξεχωριστή την Τήνο σβήνει χρόνο με το χρόνο και το νησί παραδίδεται στη γνωστή συνταγή των γειτονικών νησιών με αποτέλεσμα την κατασπατάληση των πόρων του νησιού & τη συρρίκνωση της τουριστικής περιόδου με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Πιστεύω στην καλή διαχείριση και διαφύλαξη των πόρων του νησιού, πρωτίστως για τους μόνιμους κατοίκους της, διατηρώντας όμως και διευρύνοντας την τουριστική περίοδο, με ηπιότερες για τον τόπο πρακτικές.
Είμαι βέβαιη ότι το Κοινό Τηνίων παλεύει με όλες του τις δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση και για τον λόγο αυτό συμπορεύομαι μαζί τους.

Κοσμίδης Ελευθέριος του Πολυχρόνιου (Τήνου)

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1972, από γονείς με καταγωγή από τον Πόντο.
Ήρθα σε επαφή με τη γη και τον αγροτικό μόχθο, περνώντας τα καλοκαίρια, στο χωριό του πατέρα μου τον Καταχά Πιερίας, γεγονός που συνέβαλε στην ευαισθητοποίηση μου σε περιβαλλοντικά θέματα.
Μικρός ήθελα να γίνω σκουπιδιάρης, καθώς με ενοχλούσε η αστική ρύπανση στην πόλη που μεγάλωνα.
Συμμετείχα σε δράσεις της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης και επέλεξα να ακολουθώ έναν τρόπο ζωής βασιζόμενο στη μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών και αγαθών.
Είμαι μέλος του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού συλλόγου «Αμπασάδα» Τήνου.
Ασχολήθηκα με διάφορα αθλήματα, αλλά τελικά με κέρδισε το μπάσκετ. Ξεκίνησα από τον Φίλιππο Θεσσαλονίκης, αγωνίστηκα σε διάφορες ομάδες και κατηγορίες (Α2, Γ’ Εθνική, Ερασιτεχνικές) και αποχώρησα από την ενεργό δράση, στον Περιστεριώνα Τήνου.
Σπούδασα στο ΤΕΙ Αθήνας, συντήρηση αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, ειδικότητα που υπηρετώ από το 1995, ως υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού ή ως ελεύθερος επαγγελματίας. Κατέχω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του ΥΠΠΟΑ για μελέτη, ανάληψη και επίβλεψη έργων συντήρησης αρχαιοτήτων και έργων τέχνης. Έχω εργαστεί σε μνημεία, μουσεία, ανασκαφές, ιερούς ναούς, ιδιωτικές συλλογές σε συνεργασία με το ΥΠΠΟΑ, πανεπιστήμια, ξένες αρχαιολογικές σχολές, ιδρύματα, τεχνικές εταιρίες και συνεργαστεί με μελετητικά γραφεία στη σύνταξη μελετών συντήρησης και αποκατάστασης μνημείων και διατηρητέων κτηρίων.
Επιλογή μου ήταν να ζήσω μακριά από τα αστικά κέντρα, απόφαση που πραγματοποίησα, κατοικώντας στη Λέσβο και τα τελευταία 20 χρόνια στη Χώρα της Τήνου.
Η ανησυχία μου για σημαντικά ζητήματα που αφορούν το νησί με οδήγησαν στο να συμμετάσχω σε δράσεις και εκδηλώσεις που σκοπό είχαν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα αυτά και παράλληλες προτάσεις λύσεων με γνώμονα το καλό της κοινότητας.
Σήμερα που η υποβάθμιση του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου συντελείται καθημερινά στο νησί, -δυστυχώς με έντονο ρυθμό και άμεσο αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών- είμαι πεπεισμένος ότι η κατάσταση αυτή είναι δυνατό να σταματήσει και να αποκατασταθεί με την ενεργή συμμετοχή και συμπόρευση όλων με την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση ΚΟΙΝΟ ΤΗΝΙΩΝ στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Ας δράσουμε από κοινού!

Κουσουνάδη Μαρία του Νικολάου (Κτικάδου)

Ονομάζομαι Κουσουνάδη Μαρία του Νικολάου. Γεννήθηκα πριν 43 χρόνια και μεγάλωσα στην Τήνο. Σε ηλικία 17 ετών εγκατέλειψα το νησί για να σπουδάσω και έκτοτε ζω και εργάζομαι στην Αθήνα, χωρίς φυσικά ποτέ να ξεχνώ τον τόπο μου και να νοιάζομαι γι’ αυτόν.
Επαγγελματικά δραστηριοποιούμαι στον χώρο της υγείας εδώ και 20 χρόνια. Εργάστηκα για πολλά χρόνια ως Τεχνολόγος Ακτινολογίας (πτυχιούχος ΤΕΙ Αθήνας) στο «Αττικόν Νοσοκομείο», με μεγάλη αφοσίωση και αγάπη στο αντικείμενο μου, καθώς πάντα μου έδινε χαρά η ενασχόληση με τον άνθρωπο και η φροντίδα των ασθενών. Παράλληλα, μια εσωτερική ανάγκη για συνεχή μάθηση με οδήγησε να συνεχίσω τις σπουδές μου στην Ιατρική. Τα τελευταία χρόνια εκπαιδεύομαι στην ειδικότητα της Ψυχιατρικής, με στόχο να επεκτείνω την προσφορά μου προς τον άνθρωπο πέρα από το κομμάτι της σωματικής υγείας, στην ψυχική υγεία.
Κίνητρό μου, σε όλα τα στάδια της ζωής μου, αποτελούσε η επιθυμία να συνεισφέρω όσο το δυνατόν στην παροχή υπηρεσιών με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου. Αυτή η ίδια επιθυμία με οδήγησε στην απόφαση να συνταχθώ με το Κοινό Τηνίων.
Επιλέγω λοιπόν το Κοινό Τηνίων, γιατί είναι η μόνη ανεξάρτητη δημοτική κίνηση που προτρέπει τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία της αυτοδιοίκησης, να προτείνουν λύσεις, να διεκδικούν το δικαίωμα τους στην ποιότητα ζωής, να επιδιώκουν την πορεία προς μια κοινωνία που αναπτύσσεται, χωρίς να ξεχνούν να σεβαστούν το φυσικό περιβάλλον, την παράδοση του τόπου και των κόπο των προγόνων τους.

Μαραβέλιας Ιωάννης (Τζιοβάνι) του Αργυρίου (Καρδιανής)

Ο Τζοβάννη (Ιωάννης Μαραβέλλιας του Αργυρίου) από την Καρδιανή είναι ένας άνθρωπος αυτάρκης, όπως κάποτε όλοι οι Τηνιακοί και Κυκλαδίτες. Καλλιεργητής με ήπιες μεθόδους και χτίστης της πέτρας, εδώ και δεκαπέντε χρόνια η προσπάθειά του είναι να ζήσει, εκείνος και η οικογένειά του, από όσα προσφέρει η τηνιακή γη και η προσωπική εργασία τους στο χωράφι τους στην Πλακιανή της Καρδιανής.
Είναι υποψήφιος του Κοινού Τηνίων γιατί ξέρει ότι αποτελείται από ανθρώπους που σέβονται τον τόπο, τη γη, το νερό του, και θα αγωνιστούν για να τα διαφυλάξουν για εμάς, για τα παιδιά μας και για τα παιδιά των παιδιών μας.

Μαρκουΐζου Αικατερίνη του Χρήστου (Τήνου)

Για να γίνει καλύτερος ο κόσμος, πρέπει να γίνουμε εμείς ο μηχανισμός που θα κινήσει τον τροχό!
Ονομάζομαι Κατερίνα Μαρκουΐζου και μέχρι τώρα εργάζομαι ως διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων για βιοπορισμό, ήρθε η ώρα όμως, με τη βοήθεια σας, να εργαστώ για τον τόπο μου, για τον τόπο μας!
Μεγάλωσα στην Τήνο από μικρό παιδί, τότε που για όλους εμάς η ζωή ήταν ένα παιχνίδι, όμορφες στιγμές γεμάτες ξεγνοιασιά. Αναγκάστηκα να φύγω, όπως πολλά από εκείνα τα παιδιά που μεγαλώσαμε μαζί. Να κυνηγήσουμε τα όνειρα μας στην Αθήνα — αλλά η καρδιά μου είναι δεμένη πάντα και μόνο με το νησί μας.
Στόχος μου, κι ας είμαι μακριά, είναι να βοηθήσω το νησί μας να γίνει καλύτερο, ενώ παράλληλα να παραμείνει αναλλοίωτο, όπως το έχω στις αναμνήσεις μου, να βελτιώσω την καθημερινότητα σας, των δικών μου ανθρώπων, διατηρώντας όμως την ομορφιά που μας έχει χαρίσει απλόχερα η φύση.
Η καρδιά μου και το μυαλό μου είναι στην Τήνο, η δύναμή μου για να κινήσω τα νήματα είναι στην Αθήνα.
Το Κοινό Τηνίων με εμπιστεύτηκε, μου έδωσε την ευκαιρία να παλέψω μαζί με όλους εσάς για τη διατήρηση της ομορφιάς του τόπου μας, για την επίλυση των προβλημάτων του και για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος εδώ, για τα παιδιά μας.
Ας γίνουμε όλοι μαζί η δύναμη που θα τα καταφέρει!

Ναύτης Μάρκος του Γεωργίου (Υστερνίων)

Ονομάζομαι Μάρκος Ναύτης, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Σε ηλικία 15 ετών ξεκίνησα να δουλεύω στα μάρμαρα κοντά στον πατέρα μου. Όταν έφτασα στα 28, μη βρίσκοντας χαρά στους ρυθμούς της μεγαλούπολης και αναζητώντας έναν πιο εναλλακτικό και ανθρώπινο τρόπο ζωής, αποφάσισα να εγκατασταθώ στον τόπο καταγωγής μου την Τήνο. Από τότε, το 1999, ζω μόνιμα στο νησί και ασχολούμαι με τον τουρισμό (έχω μία επιχείρηση εστίασης) στον όρμο Υστερνίων.
Στα 24 αυτά χρόνια που πέρασαν, είδα τον τόπο μου να αλλάζει, κατά την γνώμη μου προς το χειρότερο. Από το 2014 συμπορεύομαι με το Κοινό Τηνίων με την ελπίδα ότι αυτό μπορεί να αλλάξει, πρέπει να αλλάξει.
Ονειρεύομαι έναν τόπο που με σεβασμό στην παράδοση και την κληρονομιά των παλαιότερων, θα προχωρήσει στο μέλλον. Έναν τόπο με ήπια και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Έναν τόπο που θα βάζει σε προτεραιότητα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος έναντι των χρημάτων και μόνο. Έναν τόπο που ο ένας θα σέβεται τις ανάγκες του άλλου και όλοι μαζί θα λειτουργούμε για το κοινό καλό. Έναν τόπο ευαισθητοποιημένο απέναντι στα άτομα ΑΜΕΑ. Έναν τόπο συνειδητοποιημένο απέναντι στον ρατσισμό. Έναν τόπο αλληλέγγυο, χωρίς μικροπολιτικά ή άλλα συμφέροντα.
Πολλά όνειρα κάνεις, θα μπορούσε να μου πει κάποιος. Εγώ θα συνεχίσω να τα κάνω, θα του απαντούσα κι εγώ.
Για όλα αυτά, και για άλλα πολλά, την ερχόμενη Κυριακή ψηφίζω Κοινό Τηνίων.

Νιάρχου Ευαγγελία (Ελίνα) του Γεωργίου (Κώμης)

Η Ευαγγελία Νιάρχου είναι εικαστικός, απόφοιτη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και της Μαρμαρογλυπτικής Σχολής Καλών Τεχνών Πανόρμου στην Τήνο.
Είναι μόνιμος κάτοικος Τήνου και διατηρεί τη βάση του εργαστηρίου της σε ένα μικρό χωριό του νησιού, όπου ζει και εργάζεται. Επέλεξε την Τήνο γιατί πιστεύει στην αποκέντρωση και στην ενδυνάμωση του δυναμικού μικρών τοπικών κοινωνιών της περιφέρειας.

Πανωρίου Άννα του Πέτρου (Κτικάδου)

Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα — είναι συνεργός τους.
Αυτή η φράση του George Orwell δείχνει την ηθική και πολιτική ανάγκη να δηλώσω την κάθετη αντίθεσή μου στις μνημονιακές πολιτικές, για να έχουμε το δικαίωμα στο μέλλον να λέμε πως κάναμε το σωστό.
Ένα άτομο που δεν έχει κάνει ποτέ λάθος, ποτέ δεν προσπάθησε για κάτι…
Το ήθος και ο πολιτικός λόγος των υποψηφίων είναι τα μόνα ασφαλή κριτήρια για μια διαφορετική επιλογή. Ο χώρος ήταν οικείος και τα πρόσωπα γνωστά, καθώς με πολλούς από τους υποψηφίους μάς ενώνουν κοινοί αγώνες, φιλία και αλληλοεκτίμηση. Έχουμε θέσει τον πήχη ψηλά, αλλά έχουμε να καλύψουμε την χρόνια αδράνεια, την άγνοια — και ξέρουμε πως πρέπει να τρέξουμε, να ιδρώσουμε, να τσαλακωθούμε, να συκοφαντηθούμε, αλλά να γυρίζουμε το βράδυ στο σπίτι και να μπορούμε να κοιτάζουμε τα παιδιά μας στα μάτια, ξέροντας πως έχουμε κάνει το σωστό.
Εξάλλου, αν ένας συνδυασμός έχει πιθανότητες να φέρει κάτι καινούριο στο νησί, αυτός είναι μόνο το Κοινό Τηνίων.
Ο Σωκράτης, όταν ρωτήθηκε ποια πόλη διοικείται παράνομα, είπε: «η πόλη στην οποία οι άρχοντες τοποθετούνται από οργανωμένα συμφέροντα».
Γι’ αυτό, Κοινό Τηνίων.

Παπαζαφειρίου Αλίς του Νικολάου (Τήνου)

Ονομάζομαι Παπαζαφειρίου Αλίς.
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Πειραιά. Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στην Τήνο, μπήκε στην καρδιά μου. Το νησί των θαυμάτων, ένα πεδίο κάθαρσης αλλά και αριστουργηματικής πολλών επιπέδων. Ένα μέρος περισυλλογής, που με προέτρεψε να μείνω για έναν χειμώνα και πέρασαν εννιά.
Έχω κάνει σπουδές πάνω σε ενεργειακές τεχνικές όπως Theta healing, Yoga, θεραπεία μέσω τέχνης κ.ά. Από παιδί προσπαθούσα να ανακαλύψω τρόπους για να δω τον κόσμο να αλλάζει, σύντομα κατάλαβα πως η αλλαγή ξεκινά από τον εαυτό και πως, περιμένοντας έναν ηγέτη να το κάνει για εμάς η απογοήτευση είναι αναπόφευκτη.
Το Κοινό Τηνίων υλοποιεί τον λόγο σε πράξη, με σεβασμό στον τόπο και στον άνθρωπο, μέσα από συλλογική προσπάθεια που φέρνει το μέγιστο αποτέλεσμα. Πρεσβεύει ιδανικά και αξίες πολύ σημαντικά για την εξέλιξη και την ανάπτυξη της κοινωνίας ως σύνολο. Μέσα από τη συμμετοχή και τη στήριξή μας, δυναμώνει το έργο των συνανθρώπων μας, των προγόνων μας αλλά και το μέλλον των απογόνων μας.

Σιγάλα Μαρίνα του Νατάλε (Στενής)

Ονομάζομαι Μαρίνα Σιγάλα.
Εργάζομαι ως εκπαιδευτικός ξένων γλωσσών και είμαι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης.
Με καταγωγή από την Τήνο, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, όπου δημιούργησα και τη δική μου οικογένεια.
Είμαι μητέρα δύο αγοριών, τα οποία σπουδάζουν.
Μετά από μια μακρόχρονη πορεία με τα κοινά, στην Αθήνα και στην Ευρώπη, ως μέλος του Συνεργατικού Συνεταιρισμού «Ο Σπόρος», μέλος και συνυπεύθυνη των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ στο συνεργατικό καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνος «Ευρωπαϊκό χωριό», ιδρύτρια του δικτύου σποροφύλαξης παραδοσιακών σπόρων «Δίκτυο Δρυάδες» και εθελόντρια στο δίκτυο σποροφύλαξης «Πελίτι», αυτοαπασχολούμενη για χρόνια στον χώρο της έρευνας αγοράς και του μάρκετινγκ, εκπαιδεύτρια γαλλικής γλώσσας στο ΙΙΕΚ «Πράξις», αποφάσισα να μετοικήσω στην Τήνο όπου οι μνήμες και η αγάπη για την ενασχόληση με τα κοινά είναι μέρος της γαλούχησής μου.
Ακομμάτιστη εκ πεποιθήσεως πιστεύω στις οριζόντιες διαδικασίες και όχι στους σωτήρες ηγέτες, που είθισται να είναι υποχείρια συμφερόντων.
Μένω πια μόνιμα στην Τήνο από το 2020 και η αγάπη μου για το νησί και τους ανθρώπους του με οδήγησε στο να γίνω ενεργό μέλος του ΔΣ του Ναυτικού Ομίλου Τήνου, με όραμα να επαναλειτουργήσει και να δημιουργηθούν στο νησί δραστηριότητες και ενδιαφέροντα για τους νέους και όχι μόνο.
Αυτό που με χαρακτηρίζει είναι όπου κι αν βρίσκομαι να προσπαθώ να αφήνω το μέρος λίγο καλύτερο από ότι το βρήκα.
Πιστεύω ότι, αν όλοι νοιαζόμασταν πραγματικά για τον μικρό μας περίγυρο και για τον διπλανό μας, αυτόματα θα ζούσαμε σε έναν καλύτερο κόσμο αλληλεγγύης.
Δίνω σημασία σε αυτά που με ενώνουν με τον διπλανό μου και όχι στις διαφορές μας.
Επιλέγω το Κοινό Τηνίων γιατί:

  • η σύμπραξη σε έναν πολιτικό χώρο που δεν υποβαστάζεται από κανένα κόμμα και πολιτική παράταξη με εκφράζει απόλυτα,
  • αποτελείται από μονάδες και, μέσα από τις διαδικασίες της συνέλευσης, η γνώμη όλων έχει την ίδια βαρύτητα,
  • οι αποφάσεις λαμβάνονται μέσα από ζύμωση συζητήσεων και οριζόντιων διαδικασιών,
  • πιστεύω στην συλλογική προσπάθεια, με κοινούς στόχους.

Φανουράκης Ιωάννης του Αριστοτέλη (Κάμπου)

Ονομάζομαι Γιάννης Φανουράκης και είμαι 44 ετών. Γεννήθηκα στην Αθήνα, όπου και πέρασα τα μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου. Σπούδασα Πληροφορική στην Αθήνα και στο Bristol, τομέας στον οποίο απασχολούμε επαγγελματικά εδώ και 17 χρόνια. Πριν 7 χρόνια έκανα μία από τις μεγαλύτερες στροφές της ζωής μου, μετοίκησα στην Τήνο, έκανα οικογένεια στο νησί και δραστηριοποιήθηκα επιχειρηματικά στην εστίαση. Ο τόπος αυτός με κέρδισε αμέσως με την αυθεντικότητα του τοπίου του, τόσο του φυσικού όσο και του ανθρωπογενούς. Αυτό ακριβώς το τοπίο μαζί με την τεράστια ιστορική γραμμή που συνδέει πρόσωπα και καταστάσεις εδώ και εκατοντάδες χρόνια είναι και το βασικό συστατικό της φυσιογνωμίας της Τήνου, ο πόλος έλξης της και το εφαλτήριο για ό,τι νέο μπορεί να ενσωματωθεί.
Επέλεξα να αγωνιστώ με το Κοινό Τηνίων, γιατί μόνο μέσα στις τάξεις του βρήκα ανθρώπους που αφενός ενστερνίζονται την άποψη αυτή και αφετέρου λειτουργούν συνεργατικά χωρίς προσωπικές επιδιώξεις. Ανθρώπους που σέβονται τον τόπο που παρέλαβαν και συγχρόνως είναι ανοιχτοί στο καινούριο χωρίς αγκυλώσεις, αλλά με υπευθυνότητα και θάρρος. Αναγνωρίζουν ότι το σημαντικότερο διακύβευμα αυτή τη στιγμή για την Τήνο είναι η ισορροπία μεταξύ της παράδοσης, της νησιωτικότητας και του τουρισμού, τρίπτυχο που καθορίζει τους βασικούς άξονες που επηρεάζουν τελικά όλους τους ανθρώπους του νησιού, είτε πρόκειται για μόνιμους κάτοικους, είτε πρόκειται για επισκέπτες.

Φόνσου Ειρήνη του Ιωάννη (Κώμης)

Ζω στην Τήνο σημαίνει αφουγκράζομαι τις ανάγκες της, προσπαθώ εγώ για να γίνει καλύτερος ο τόπος μου!
Βελτιώνομαι, ενεργώ, παίρνω πρωτοβουλίες, για να φτιάξω μαζί με εσάς όλα όσα βλέπω τόσα χρόνια στο νησί μας και με ενοχλούν.
Ονομάζομαι Ειρήνη Φόνσου και ζω στην Τήνο από μικρό παιδί, το 2009 μετά από τις σπουδές μου, επέστρεψα για να ζήσω μόνιμα στον τόπο μου, δημιούργησα οικογένεια. Δουλεύω ως γραμματέας και αυτό με καλύπτει στις ανάγκες τις οικογένειάς μου, δεν με καλύπτει όμως ως ενεργό μέλος της κοινωνίας του νησιού μας.
Το Κοινό Τηνίων μου έδωσε τη δυνατότητα να συμβάλλω ενεργά στην επίλυση των προβλημάτων του νησιού μας, να διατηρήσω το παρελθόν, να προφυλάξω το παρόν να διασφαλίσω το μέλλον, δίπλα σε όλους εσάς που είσαστε μαζί μας σε αυτή την προσπάθεια.

Χαλαβατζή Γαρόζη Μαρία του Γεωργίου (Στενής)

Γεννήθηκα στην Αθήνα από γονείς Τήνιους. Ο πατέρας μου “Τζωρτζίνος” από την Ποταμιά και η μητέρα μου Ιωάννα από τον Κέχρο. Τα παιδικά μου χρόνια τα περνούσα στις διακοπές του καλοκαιριού στην Τήνο με τους θείους και μετέπειτα κάνοντας οικογένεια όλα τα καλοκαίρια μας ήταν εδώ στην Τήνο.
Λέω εδώ, γιατί από το 2009 ήρθαμε μόνιμα με τον σύζυγό μου, να ζήσουμε στην Τήνο. Αυτά τα 14 χρόνια ζώντας εδώ, βλέπω τα κακώς κείμενα που κανείς έως τώρα δεν ενδιαφέρεται ουσιαστικά να τα φτιάξει. Οδεύουμε προς μια Τήνο μόνο τουριστική, χωρίς τις κατάλληλες υποδομές στην υγεία, το νερό, το οδικό δίκτυο, χωρίς βιολογικούς σε όλα τα χωριά κλπ.
Για αυτό λοιπόν, ξέροντας ότι με το Κοινό Τηνίων μπορούμε όλοι μαζί να πετύχουμε πολλά από αυτά, αποφάσισα για τρίτη φορά να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Κοινό Τηνίων.

Ψύλου Μαριλένα του Μιχαήλ (Κώμης)

Είμαι η Μαριλένα Ψύλου, και δηλώνω με αγάπη Τηνιακή εξ αγχιστείας. Είμαι χημικός, απόφοιτη του ΕΚΠΑ, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Χημεία Τροφίμων στο Leeds της Μ. Βρετανίας, και εργάζομαι εδώ και 12 χρόνια στη φαρμακοβιομηχανία σε διάφορες θέσεις, στα τμήματα Ποιότητας, Έρευνας και Ανάπτυξης και Κανονιστικών Υποθέσεων. Από την εμπειρία μου, και βλέποντας το μεράκι που δίνουν οι Τηνιακοί στα προϊόντα τους, καταλαβαίνω ότι με την κατάλληλη προσπάθεια η Τήνος έχει απεριόριστες δυνατότητες στον τομέα της μεταποίησης τροφίμων, στοχεύοντας στο ποιοτικό προϊόν.
Βλέπω τον τόπο αυτό να προσελκύει πλέον όχι μόνο τουρίστες αλλά και νέους ανθρώπους που σκοπεύουν στην αποκέντρωση. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο πλούτος της Τήνου δεν θα πρέπει να περιορίζεται στους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά οφείλουμε να την αναδείξουμε σε όλη τη διάρκεια του έτους.
Συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια με το Κοινό Τηνίων, που είναι η μοναδική ρεαλιστική λύση. Έχοντας έρθει στο νησί από το 2017, παρατηρώ έναν κοινότυπο Δήμο, με ένα κλασικό ελληνικό παράδειγμα αυτοδιοίκησης. Η πρόταση του Κοινού Τηνίων είναι ξεχωριστή και ουσιαστική, εστιάζοντας στη λύση των πραγματικών προβλημάτων του τόπου με σεβασμό στους ανθρώπους, στο φυσικό τοπίο και στην παράδοση.
Ένας από τους πρώτους στόχους του Κοινού Τηνίων για εμένα είναι η άμεση λύση της διαχείρισης των απορριμμάτων και της καθαριότητας, ακόμα και του πιο απομακρυσμένου οικισμού.
Καλή επιτυχία σε όλους!